Digitális Témahét 2022.


Iskolán is csatlakozott a 2022. április 4-8. között megrendezésre kerülő Digitális Témahéthez.

A felsőtagozatos diákoknak fognak a következő szakemberek foglalkozást tartani: dr. Baracsi Katalin internetjogász, az Unicef Magyarország önkéntesei, az eTalonSchool és a Logiscool képviselői.

Dr. Baracsi Katalin internetjogász fog beszélgetni az 5. évfolyamos diákokkal az internethasználati szokásaikról, ismereteikről.

A 6. évfolyamon az Unicef Magyarország Ébresztő-óra programjának keretében jönnek önkéntesek foglalkozást tartani diákjainknak a gyermekjogokról.

A 7. évfolyamosok a 3D animációval történő élményalapú oktatást próbálhatják ki az eTalonSchool alapítóival Boronyák Enikővel és Kovács Tiborral.

A 8. évfolyamos diákjainknak az Újbudai Logiscool oktatói tartanak érdekes foglalkozást.

Előadóinkről bővebben:

Dr. Baracsi Katalin

LL.M családjogi szakjogász, internetjogász, közösségi média tréner, aki interaktív formában viszi közel az internetbiztonság aktuális témáit gyerekekhez, fiatalokhoz és érdeklődő felnőttekhez.

Kati már többször tartott foglalkozást iskolánk tanulóinak és a szülőknek is az internetbiztonság témakörében.

Unicef Magyarország – Ébresztő-óra program

Az UNICEF 45 éve dolgozik Magyarországon a gyerekekért. A világ egyik legnagyobb gyerekjogi szervezetének hazai képviselőjeként az UNICEF Magyarország elsősorban adományokat gyűjt, hogy segítse a súlyos alultápláltságban szenvedő, tiszta ivóvizet nélkülöző, konfliktus közepette vagy természeti katasztrófa sújtotta területen élő gyerekeket. A szervezet Magyarországon is működtet gyermekvédő programokat, amivel küzd

  • a gyerekek jogainak érvényesüléséért,
  • a hátrányos helyzetű gyerekek kiteljesedéséért,
  • a gyermekbántalmazás -és a gyerekkereskedelem ellen,
  • a gyerekek véleményének hangsúlyozásáért,
  • a gyerekek jóllétéért.

https://ebresztoora.unicef.hu/
https://unicef.hu/

EtalonSchool

Az eTalon-módszerrel hatékonyan, motiváltan lehet tanulni, mindegy milyen tantárgyról van szó. Mindazok számára, akik nem csak a túlélésre játszanak, hanem tényleges értéket várnak az oktatástól, az eTalonSchool az egyik legvonzóbb alternatívát jelenti.
Hitvallásunk szerint az oktatás célja az, hogy a gyermekek képességeiből a legtöbbet hozza ki. Az eTalonSchool-t azért hoztuk létre, hogy megmutassuk, a gyermekek képessége lehetőség és nem korlát.
Azon dolgozunk minden kurzuson, hogy a gyermekek és szüleik számára megteremtsük annak feltételét, hogy a választható személyes jövőképek palettája folyamatosan bővüljön.
Célunk, hogy a „muszáj tanulni” változzon „szívesen tanulok”-ká, és a szorongás helyét a gyermek sikerein keresztül vegye át a kiegyensúlyozottság. Olyan tananyagot és módszert alakítottunk ki, amivel ismét felkelthetjük a diákok tanulási motivációját, élményszerűvé, érthetővé tehetjük az elsajátítandó ismereteket.

Főoldal – Etalon School

Logiscool Újbuda

Élményalapú programozás oktatás 6-18 éveseknek inspiráló, biztonságos környezetben, ahol a jövő tudásához juttatjuk a gyerekeket. Programozóiskola a XI. kerületben a Fehérvári út 108-112. szám alatt a Nádor Udvar irodaházban
A mai gyerekeknek már természetes, hogy számítógépet, tabletet, okostelefont használnak. A Logiscool Újbudánál olyan módon tanulják meg használni, ami egész életükre pozitív hatással lesz.


https://www.logiscool.com/hu/locations/ujbuda