KRÉTA e-napló

A Klebelsberg Központ utasítása szerint az idei tanévtől minden állami oktatási intézmény adminisztrációját a KRÉTA felületén kell végezni.
A KRÉTA szoftverrendszer egy interneten keresztül elérhető, web alapú szoftver, melynek használatához internet kapcsolat mindig szükséges. (Semmilyen szoftver telepítésére nincsen szükség, a felület elérhető bármilyen elektronikus felületről; pl. mobiltelefon, személyi számítógép, tablet, stb.)

A KRÉTA Elektronikus Ellenőrző mobilalkalmazás azon intézmények diákjainak, és a diákok szüleinek és gondviselőinek nyújt hasznos segítséget, amelyek használják a KRÉTA rendszer elektronikus naplóját.
Az applikáció segítségével a felhasználók megtekinthetik a diákok órarendjét, osztályzatait és mulasztásait. A rendszer segítséget nyújt a diákok tanulmányi előmenetelének hatékony ellenőrzésében.

Iskolánkban 2018. október 1-től a diákok tanulmányi előmenetelét a korábbi mozaNapló helyett a KRÉTA rendszerben rögzítjük. Az adatok feltöltése és egyeztetése miatt egy hétig nem lesz elérhető egyik elektronikus felület sem.

Előre láthatólag október 8-án generálunk azon szülők számára hozzáférést, akik október 4-ig kitöltik a megadott felületen gyermekeik és a gondviselők adatait. (Az adatokat az Általános Adatvédelmi Rendelet (2016/679/EU) és a magyar jogszabályok (2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és információszabadságról) rendelkezései alapján kezeljük.)
A felület linkjét október 1-jén, hétfőn küldik el az osztályfőnökök.
Azok a szülők, akik nem élnek ezzel a lehetőséggel, a következő módon kaphatnak hozzáférést október 9- től:

  • A KRÉTA felületen ki kell tölteni ugyanezeket az adatokat,
  • ki kell nyomtatni a kérvényt,
  • az aláírt kérvényt a titkárságon kell leadni.

A kiküldött jelszót természetesen az első belépéskor meg lehet, sőt ajánlott megváltoztatni.

Addig kérjük, ne generáljanak ideiglenes vagy csökkentett belépési lehetőséget. (Ha mégis kértek korábban belépést, kérjük, ne használják, mert a rendszer még feltöltés alatt van. Ezért egyelőre nem a valós adatokat láthatják.)

Budapest, 2018. szeptember 28.

Türelmüket, megértésüket köszönjük.
Iskolavezetés