Digitális Témahét a Telekiben

Az idei tanévben iskolánk is csatlakozott
a Digitális Témahéthez

A mai  (pénteki) rossz időjárás miatt az akadályverseny időpontja megváltozott:

Új időpont: 2017. április 10. hétfő 14-15 óra

Mindenkit szeretettel várunk, gyönyörködjünk együtt a cseresznyefa virágzásban!

Digi-Fa-Ismeret

a digitális témahéten a Teleki faiskolában ismeretgyűjtő akadályverseny

 Hogyan ismerheted meg még jobban a közvetlen környezetedben
élő élőlényeket: fatársaidat és madártársaidat?

 2017. április 7-én pénteken 14-15 között megtapasztalhatod, hogyan fér meg egymással a modern technika és a természet!

A feladatok közül néhány: fáramászás, fa-életkorának meghatározása, fakéregrajz készítése, növényfelismerő alkalmazás használata.

Ha eljössz, megtudhatod: Mi köze a dinóknak az Éden egyik fájához? A gyönyörű rózsaszín virágú fák, honnan kerültek iskolánk udvarába, milyen ünnep kapcsolódik hozzájuk az őshazájukban? Hány éves iskolánk legöregebb fája?

Ha szeretnél ezekre a kérdésekre választ kapni, (és 4.-6. osztályos vagy) szervezz egy csapatot a napközis csoportodból, és jelentkezzetek az akadályversenyre Marcsi néninél a könyvtárban!

Jelentkezési határidő: 2017. április 5. szerda 16 óra.


 A DIGITÁLIS TÉMAHÉTRE
A KÖVETKEZŐ ELŐADÁSOKAT SZERVEZTÜK

5. évfolyam

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Safer Internet Program
Netezz biztonságosan!
– interaktív foglalkozások a biztonságos internetezésről

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a magyarországi Safer Internet Program tudtosító központjaként működik. Képzett előadóink segítségével biztonságos internethasználatra tanítjuk a gyerekeket, fiatalokat. Az oktatások során olyan témákat érintünk, melyek a mindennapi életünk részei. Ilyen többek között a személyes adatok védelme, az online zaklatás, netikett és a webes identitás. A gyerekek számára kisfilmekkel, interaktív feladatokkal színesített programmal készülünk.

Előadó: Dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetbiztonsági szakértő, oktató


6. évfolyam

GE Digital
A GE Digital számítógépes bűnmegelőzéssel foglalkozó csapatának előadása:
Hogyan védd meg magad a rosszindulatú hackerektől?

Általános iskolásoknak az alapvető kiberbiztonsági tudatosságról tartanánk előadást: facebook adatvédelmi beállítások fontossága, hogyan használják tudatosan az internetet, kihez fordulhatnak segítségért internetes bántalmazás esetén, ami egyszer felkerült az internetre, az ott is marad, nagy vonalakban mesélnék a csapatunk működéséről. Az előadást teljesen interaktívnak képzeltük el egy 45 perces informatikai tanóra keretein belül.
Magamról: A GE Digital Computer Incident Response Teamjének tagjaként munkám észlelni és elhárítani a céget fenyegető külső- és belső informatikai fenyegetéseket. Szabadidőmben igyekszem mindenkit informatikai tudatosságra nevelni, ezzel biztosítva, hogy nem esnek áldozatul a kibertérben.

Előadó: Földesi Tibor Incident Responder – GE Digital, CyberSecurity & Technology Risk


7. évfolyam

Cyber Services Zrt.
Hackerek a biztonságról

 

 

Kötetlen beszélgetés etikus hackerrel kütyükről, internetről, biztonságról, sérülékenységekről, ahol a diákok feltehetik az olyan kérdéseket, hogy ki figyel meg kit, mi történik az adataikkal, hogyan dolgoznak a hackerek, miért nem ingyenesek valójában az „ingyenes” szolgáltatások és miért is nincsenek biztonságban a felhasználók. Beszélgetés kibertudatosságról 45 percben, bármilyen korosztálynak, szülőknek és tanároknak egyaránt.

Előadó: Virág Csaba

 

Google Ground Budapest
Mit érdemes tudni a YouTube-ról, annak használatáról, a videós tartalmakban rejlő lehetőségekről.

A YouTube videómegosztó egyértelműen az egyik legnépszerűbb szolgáltatás a mai fiatalok körében. A videó tartalmak megosztásának vitathatatlanul legfontosabb felületét márkák, szolgáltatások, kreatív videósok és művészek is használják.  A videómegosztó platform optimális használatához új keletű tudás elsajátítása szükséges. Mit érdemes tudni a YouTube-ról, annak használatáról, a videós tartalmakban rejlő lehetőségekről.

Előadó: Bodrogi Bozán András – YouTube szakértő, tanácsadó – Google Ground Budapest


8. évfolyam

eTalon School
3D animáció oktatás

 

 

1,5 órás workshop ideje alatt, a gyermekek betekintést kapnak a 3D animálás alapjaiba, különböző animációs technikákba, valamint a foglalkozás végére elkészíthetik saját 3D animációjukat is. Az eTalon School a 3D modellezés tanításán keresztül élményszerűvé és kreatívvá teszi a hagyományos iskolai tanulás folyamatát is, miközben a tanulók egy korszerű tudás birtokosává is válnak.

Témák:

  • DimenziókA kerület-, terület- és térfogat fogalmának, számításának tapasztalati megközelítése 3D modellezéssel
  •  Fénytan Reflexió és refrakció a valóságban, és 3D animációval.

A foglalkozásokat vezeti: Boronyák Enikő és Kovács Tibor  – eTalon School


Fontosnak tartjuk a biztonságos internet használatot, ezért már február hónapban igényeltünk és kaptunk a   Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól egy – egy Lájkvadász – társasjátékot, melyet mind a 4 napközis csoportunk örömmel fogadott.

Lájkvadász – társasjáték

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a magyarországi Safer Internet Program tudatosító központjaként működik. Képzett előadóink segítségével biztonságos internethasználatra tanítjuk a gyerekeket, fiatalokat. Új játékunk, a Lájkvadász vicces, könnyed formában mutatja be, hogy mit ne tegyünk az interneten, és mi az, amire figyelnünk kell például a személyes adataink megosztását illetően. A játék nagyszerű szórakozás lehet osztályfőnöki órára, informatika órára. Amellett, hogy vidám közösségi tevékenység, a diákok nagyon sokat tanulhatnak belőle. Ajánljuk általános iskola felső tagozatos és középiskolás osztályoknak.